Content & Redactie

Uitgaven voor de praktijk

Eikelboom & De Bondt Auteurs BV voert de redactie over diverse gedrukte, elektronische en online uitgaven op het terrein van belastingen, financiën en sociale zekerheid. Ons werk wordt uitgegeven door toonaangevende uitgevers op deze gebieden, zoals Wolters Kluwer, Boom Management Amsterdam en Sdu. Enkele bekende uitgaven die wij voor Wolters Kluwer verzorgen zijn Fiscaal Memo en Sociaal Memo. Voor Boom Management voeren wij de redactie over Financieel Memo. Voor Sdu verzorgen wij de succesvolle Wettenpocket Arbeid & Beloning. Daarnaast verzorgen wij de eind- en hoofdredactie voor online content op websites en in e-zines en apps.

Titeloverzicht

Kennis van zaken

Onze kennis en expertise beslaan een groot aantal aandachtsgebieden zoals belastingen, sociale zekerheid, toeslagen, werk en inkomen, jaarrekeningen, geldwezen en subsidies en kredieten voor het MKB. Voor enkele van onze uitgaven verzorgen wij of al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw de redactie.

Uit diverse bronnen

Wij houden op deze aandachtsgebieden dagelijkse de ontwikkelingen bij. Daarbij zijn onze belangrijkste bronnen het Staatsblad, de Kamerstukken en de Staatscourant. Een groot aantal vakbladen vormt hier een goede aanvulling op. Daarnaast ontlenen wij informatie aan diverse websites en houden wij de sociale media in de gaten. Maar van alleen boekenkennis maak je nog geen praktijkcontent. De noodzakelijke praktijkkennis en ervaring wordt dagelijks ingebracht door onze eigen fiscale en financiële adviespraktijk.

Redactie als commerciële activiteit

Onze drijfveer is perfect werk af te leveren dat de klanten van onze uitgevers verwachten. Voor de meeste uitgaven werken wij op royaltybasis: hoe meer de uitgever verkoopt, hoe hoger onze omzet is. Daarmee hebben wij een direct commercieel belang bij het succesvol zijn van onze uitgaven. Inhoud, kwaliteit, praktijkgerichtheid en tijdigheid zijn de prestatie-indicatoren waarop onze uitgevers ons mogen afrekenen.