Administratie & Belastingadvies

Dienstverlening

Eikelboom & De Bondt Fiscaal Financieel Adviseurs BV is gespecialiseerd in de advisering en begeleiding van (zelfstandige) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast hebben wij specialistische kennis over stichtingen en verenigingen in de gesubsidieerde of ANBI-sector. Voor onze opdrachtgevers verzorgen wij de volledige financiële en/of salarisadministratie of onderdelen van deze administraties. Ook hebben wij uitgebreide belastingkennis in huis. Voor onze dienstverlening maken wij gebruik van de content en software die wij elders binnen Eikelboom & De Bondt ontwikkelen, schrijven en onderhouden.

Opdrachtgevers

Tot onze grootste opdrachtgevers behoren een groot moderetailbedrijf en de Europese dochter van een Amerikaanse beursgenoteerde IT-onderneming. Maar onze klantenkring omvat ook vele kleinere bedrijven en instellingen met activiteiten als werving- en selectie, kantoorinrichting, pensioenadvies, sanitair, uitvaartzorg, horeca, golf, goede doelen (ANBI), inkomensbeheer, managementconsultancy, architectuur, timmerfabriek, tegelzetterij, automotive. Kortom: wij zijn van veel markten thuis en helpen ook u graag met uw onderneming!

Gecertificeerd

Eikelboom & De Bondt Fiscaal Financieel Adviseurs BV is lid van de Nederlands Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen NOAB. Het NOAB-lidmaatschap wordt pas toegekend als een administratie- of belastingadvieskantoor zich richt op kwaliteit en aan een pakket van eisen voldoet. Een kantoor met een NOAB-logo garandeert daarom kwaliteit, vakmanschap en actuele kennis van zaken. Wij zijn er trots op dat wij al jarenlang het kwaliteitskeurmerk van de NOAB mogen voeren.

NOAB Kennisbank

RSS NOAB Kennisbank

Loon- administratie

Wij verzorgen met het door Eikelboom & De Bondt IT Services BV ontwikkelde salarispakket uw volledige loonadministratie.

Tot de dienstverlening behoren:

 • verwerken periodieke mutaties
 • loonstroken
 • betaalopdrachten
 • aangifte loonheffingen
 • werkkostenregeling
 • aanmelden/afmelden bij pensioenfonds en Belastingdienst
 • controle afdrachten aan Belastingdienst
 • jaaropgaven aan werknemers
 • journaalposten
 • begroting personeelskosten

Indien u dat wenst kunnen wij de loonadministratie ook bij u in huis verzorgen, al dan niet met een door u zelf geselecteerd loonpakket. Daarnaast zijn wij graag uw gesprekspartner op het gebied van personeelsbeleid, CAO-kwesties en dergelijke. Tijdelijk een probleem met uw loonadministratie, omdat bijvoorbeeld uw loonadministrateur langdurig ziek is? Wij willen u graag helpen de lonen te verwerken of kunnen u verwijzen naar andere deskundigen binnen ons relatienetwerk.

Financiële administratie

Wij verzorgen het volledige traject van inboeken boekingsstukken tot en met het opstellen van de jaarrekening met jaarverslag. Desgewenst voeren wij voor u de financiële administratie bij u in huis, al dan niet met een door u zelf geselecteerd financieel pakket. Tot de dienstverlening behoren ook advisering, begeleiding of samenstelling van de interne verslaggeving (werkbegrotingen, periodieke rapportages, liquiditeitsplanningen). Wilt u een deskundig advies op het gebied van de inrichting van uw administratieve organisatie? De adviseurs van Eikelboom & De Bondt zijn graag bereid hun deskundigheid en bewezen langdurige ervaring voor u in te zetten. En desgewenst voeren wij het advies ook bij u uit.

De zekerheden van een NOAB-kantoor:

 • kwaliteit van dienstverlening en advies
 • up-to-date kennis van zaken
 • laagdrempelig en oplossingsgericht
 • garantie en zekerheid
 • klaar voor de toekomst

Belastingadvies

Wij verzorgen uw zaken op het gebied van de inkomstenbelasting, loonbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en erf- en schenkbelasting. Wij richten ons met name op het midden- en kleinbedrijf en de particulier. Ook kwesties als de inbreng van een onderneming in een BV of de fiscale aspecten van een reorganisatie behoren tot onze advieswerkzaamheden.

Tarieven

Eikelboom & De Bondt Fiscaal Financieel Adviseurs BV hanteert sterk concurrerende tarieven. Het liefst maken wij langlopende afspraken, zonder dat direct de urenmeter gaat lopen. Maar heeft u liever een tarief op urenbasis, dan kan dat natuurlijk ook.