Administratie & Belastingadvies

Dienstverlening

Eikelboom & De Bondt Fiscaal Financieel Adviseurs BV is al ruim 25 jaar gespecialiseerd in de advisering en begeleiding van (zelfstandige) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast hebben wij specialistische kennis over stichtingen en verenigingen in de gesubsidieerde of ANBI-sector. Voor onze opdrachtgevers verzorgen wij de volledige financiële en/of salarisadministratie of onderdelen van deze administraties. Ook hebben wij uitgebreide belastingkennis in huis. Onze dienstverlening aan sportverenigingen verrichten wij via SportSupport. Voor onze dienstverlening maken wij gebruik van de content en software die wij elders binnen Eikelboom & De Bondt ontwikkelen, schrijven en onderhouden.

Opdrachtgevers

Tot onze grootste opdrachtgevers behoren een groot moderetailbedrijf en de Europese dochter van een Amerikaanse beursgenoteerde IT-onderneming. Maar onze klantenkring omvat ook vele kleinere bedrijven en instellingen met activiteiten als werving- en selectie, kantoorinrichting, pensioenadvies, sanitair, uitvaartzorg, horeca, golf, goede doelen (ANBI), inkomensbeheer, managementconsultancy, architectuur, timmerfabriek, tegelzetterij, automotive. Kortom: wij zijn van veel markten thuis en helpen ook u graag met uw onderneming!

Gecertificeerd

Eikelboom & De Bondt Fiscaal Financieel Adviseurs BV is lid van de Nederlands Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen NOAB. Het NOAB-lidmaatschap wordt pas toegekend als een administratie- of belastingadvieskantoor zich richt op kwaliteit en aan een pakket van eisen voldoet. Een kantoor met een NOAB-logo garandeert daarom kwaliteit, vakmanschap en actuele kennis van zaken. Wij zijn er trots op dat wij al jarenlang het kwaliteitskeurmerk van de NOAB mogen voeren.

Oplossingsgericht

Wij kennen de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Wij zijn immers zelf ook ondernemer en spreken dus uw taal en kennen het klappen van de zweep.

Onze inzet is altijd oplossingsgericht. Dat gebeurt niet vanuit de pretentie dat wij altijd en voor alles een pasklare oplossing uit de mouw schudden. Als dat nodig is voor uw vraag, schakelen wij ons netwerk van specialisten in. Zo hebben wij contacten met accountants, fiscalisten, advocaten, notarissen, pensioendeskundigen, verzekeringsadviseurs, vastgoedspecialisten, ICT-experts en bierbrouwers.

Loon- administratie

Wij verzorgen met het door Eikelboom & De Bondt IT Services BV ontwikkelde salarispakket uw volledige loonadministratie.

Tot de dienstverlening behoren:

 • verwerken periodieke mutaties
 • loonstroken
 • betaalopdrachten
 • aangifte loonheffingen
 • werkkostenregeling
 • aanmelden/afmelden bij pensioenfonds en Belastingdienst
 • controle afdrachten aan Belastingdienst
 • jaaropgaven aan werknemers
 • journaalposten
 • begroting personeelskosten

Indien u dat wenst kunnen wij de loonadministratie ook bij u in huis verzorgen, al dan niet met een door u zelf geselecteerd loonpakket. Daarnaast zijn wij graag uw gesprekspartner op het gebied van personeelsbeleid, CAO-kwesties en dergelijke. Tijdelijk een probleem met uw loonadministratie, omdat bijvoorbeeld uw loonadministrateur langdurig ziek is? Wij willen u graag helpen de lonen te verwerken of kunnen u verwijzen naar andere deskundigen binnen ons relatienetwerk.

Financiële administratie

Wij verzorgen het volledige traject van inboeken boekingsstukken tot en met het opstellen van de jaarrekening met jaarverslag. Desgewenst voeren wij voor u de financiële administratie bij u in huis, al dan niet met een door u zelf geselecteerd financieel pakket. Tot de dienstverlening behoren ook advisering, begeleiding of samenstelling van de interne verslaggeving (werkbegrotingen, periodieke rapportages, liquiditeitsplanningen). Wilt u een deskundig advies op het gebied van de inrichting van uw administratieve organisatie? De adviseurs van Eikelboom & De Bondt zijn graag bereid hun deskundigheid en bewezen langdurige ervaring voor u in te zetten. En desgewenst voeren wij het advies ook bij u uit.

De zekerheden van een NOAB-kantoor:

 • kwaliteit van dienstverlening en advies
 • up-to-date kennis van zaken
 • laagdrempelig en oplossingsgericht
 • garantie en zekerheid
 • klaar voor de toekomst

Belastingadvies

Wij verzorgen uw zaken op het gebied van de inkomstenbelasting, loonbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en erf- en schenkbelasting. Wij richten ons met name op het midden- en kleinbedrijf en de particulier. Ook kwesties als de inbreng van een onderneming in een BV of de fiscale aspecten van een reorganisatie behoren tot onze advieswerkzaamheden.

SportSupport

Als een sportvereniging ook werkgever is, moet je aan veel verplichtingen voldoen. Denk aan een juiste salarisadministratie en het op tijd betalen van lonen en loonbelasting. Als een betaalde kracht ziek wordt, loop je als werkgever een fors financieel risico. Om over de verplichtingen die dan gelden nog maar te zwijgen. Het niet op orde hebben kan voor de werkgever heel vervelende gevolgen hebben, zowel voor de vereniging als voor het bestuur. Met soms langlopende (financiële) conflicten tot gevolg.

SportSupport neemt specifiek voor sportverenigingen alle facetten van het werkgeverschap uit handen. Daarmee weet je als bestuurder zeker dat je aan alle wettelijke eisen voldoet. En dat ook blijft doen als de wetgeving verandert of de samenstelling van het bestuur wijzigt. Met SportSupport is de continuïteit van het werkgeverschap gewaarborgd, zijn risico’s afgedekt en voldoe je aan alle verplichtingen. Een zeker gevoel. Met SportSupport is je werkgeverschap in topvorm!

Tarieven

Eikelboom & De Bondt Fiscaal Financieel Adviseurs BV hanteert sterk concurrerende tarieven. Het liefst maken wij langlopende afspraken, zonder dat direct de urenmeter gaat lopen. Maar heeft u liever een tarief op urenbasis, dan kan dat natuurlijk ook.

Wat klanten zeggen

“Ze hebben verstand van zaken. Of weten een deskundige in te schakelen.”

“Vaste heldere tariefafspraken, geen verrassingen achteraf.”

“Altijd bereid om mee te denken, zonder dat de meter gaat lopen.”

“Geen praatjes, recht-door-zee en afspraak is afspraak.”

“Al vele jaren klant, nog nooit teleurgesteld in wat ze voor me doen.”

“Fijn kantoor, met vaste contactpersoon die mijn bedrijf door en door kent.”